Cardiotraining

Ongeacht je startpunt, onze gym is voor iedereen toegankelijk. Deze ruime trainingsomgeving is zo ontworpen dat jij comfortabel en vol vertrouwen kunt bewegen. Voel je sterk en gemotiveerd. Het is heerlijk om hier je alledaagse cardio te doen!

Fitness

Bij Bodyworkx hebben we zorgvuldig geselecteerde fitnessapparatuur, op feiten gebaseerde fitnessprogramma’s en groepslessen voor alle niveaus. Of je nu kiest voor fitness of workout, je wordt begeleid door een gedreven, vriendelijk en deskundig team.

FREE WEight apparatuur

Geïnspireerd door de oude sportschool, met de nieuwste apparatuur in een geweldige moderne en inspirerende omgeving. We houden het simpel en authentiek. Free weight is voor de fanatiekeling die het maximale uit zijn of haar training wil halen.

Groepslessen!

Bij Bodyworkx hebben we wekelijks een groot aanbod aan groepslessen waar altijd een geschikte les voor jou tussen zit.

SPINNING

Bij spinning maken we gebruik van een speciale spinningbike. Je fietst in groepsverband op heerlijke muziek onder begeleiding van een motiverende instructeur. Deze les is geschikt voor jong en oud, man en vrouw, beginner én gevorderde. Je spint op je eigen bike en bepaalt zelf je weerstand op basis van persoonlijke wattage. Juist dat maakt spinning zo leuk. Kom samen met je partner, vriend/vriendin of familielid en daag elkaar uit.

CROSS TRAINING

CrossTraining is een vorm van fitness, waarin je het beste van verschillende sporten met elkaar combineert. Deze workouts zijn zeer divers en compleet. Variaties van cardio, kracht- en lenigheidsoefeningen komen hierin terug. Omdat je je concentreert op veel verschillende vormen van sport, voorkom je dat je je eenzijdig fysiek ontwikkelt. Voor deze training is een basisconditie en spierkracht vereist.

PILATES

Pilates is een trainingsmethode met oefeningen voor een mooi en sportief lichaam. Tijdens deze workout werken we aan het vinden van de ultieme balans tussen mind en body en de samenhang tussen kracht, souplesse en controle. Pilates bestaat uit grondoefeningen voor billen, benen, buik, rug en armen. Ook de ademhaling speelt een grote rol.

Total Body

Een toegankelijke, effectieve en vooral motiverende groepsles waarbij je werkt aan je conditie en je lichaam. Cardio en spier verstevigende oefeningen in één. Er wordt gebruikgemaakt van diverse materialen zoals gewichten, elastieken, tubes en steps. De workout waarbij je jouw lichaam in shape brengt.

YOGA

Yoga is een methode, waarmee we onze mogelijkheden en beperkingen leren herkennen en evenwicht kunnen brengen tussen de functies van lichaam en geest. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het moderne leven stelt hoge eisen aan lichaam en geest. Soms kan het evenwicht tussen deze twee verstoord raken en daardoor kan onze gezondheid worden bedreigd. Yoga gaat over bewustwording en voelen wie je werkelijk bent. In je volledig mens-zijn.

SHAPE AND BURN

Dé workout waarmee je veel kcal verbrandt en je hele lichaam in shape brengt. Cardio, spierversterkende oefeningen en core-training in een. Tijdens Shape & Burn heb je in elke hand 1 XCO-buisje vast, welke gevuld is met grit. Bij elke beweging legt het XCO-busje extra belasting op de spieren.

HIIT TRAINING

High Intensity Interval Training (HIIT) is een trainingsvorm, waarbij we vooral het cardiovasculaire systeem trainen. HIIT is gebaseerd op kortdurende high intensity intervaloefeningen, afgewisseld met kortdurende pauzes van actief herstel of volledige rust. Van rustige cardiotraining verlies je gewicht, omdat je veel vet verbrand tijdens inspanningen op een lage intensiteit. Bij High Intenstiy Interval Training gebeurt dat ook, maar dan op een hoge intensiteit.

BODY AND MIND

Deze workout verbetert de flexibiliteit van je gewrichten en je bewegingsbereik. Het maakt je buik, borst en rug sterker en verbetert je conditie. Daarbij verhoogt het je stofwisseling en verlaagt het je stressniveau. Na een les Body and Mind voel je je heerlijk rustig, kun je je beter concentreren en heb je een hoger zelfbewustzijn.

ZUMBA

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, axé, samba en cumbia. Dit is te vergelijken met aerobics. Het is een speelse workout, waarin deelnemers dansen op het ritme van de muziek. Een leuke manier om fit te worden en om lekker te bewegen en beter in je vel te zitten. Goed voor je uithoudingsvermogen en vetverbranding!

OPEN AIR GYM

Suns Out, Guns out! Wij zijn één van de eerste sportscholen van het Zuiden die een vaste Indoor Gym en Open Air gym hebben. Wat is er nu mooier dan een uitdagende of endorfine verpletterende training in de buitenlucht! Je kunt je tijdens de zomermaanden helemaal in het zweet werken met de beste apparatuur buiten. 

bodyboxing

Tijdens de bodyboxing lessen combineren we diverse elementen van boksen met functionele training, om zo je algehele lichamelijke conditie en toning te verbeteren. We leren je de basistechnieken uit het boksen aan, werken flink aan je conditie en motiveren je om door te zetten. Keep pushing!

ABS

Buikspierkwartier is een abs training workout van 15 minuten, waarin de verschillende buikspieren aan bod komen. Deze workout zorgt voor een sterk en stabiel bovenlichaam. Heel belangrijk voor een juiste lichaamshouding en ter preventie van rugklachten. Het buikspierkwartiertje is een goede aanvulling op de fitnesstraining. De aanmoediging van onze instructeur zal helpen, zeker voor mensen die moeite hebben de buikspieren zelfstandig te trainen.

BODYPUMP

Tijdens de bodypump workout, voer je continu herhalingen uit van allerlei basisoefeningen: squat, bench press, deadlift, triceps, extension, biceps curl, lunge en shoulder press. De afwisselende muziek helpt je mee. Bodypump workouts zijn voor mensen van alle leeftijden en alle niveaus. Deze intensieve les verbetert je spierkracht, spierbalans, uithoudingsvermogen, figuur en spierconditie.


FUNXTIONAL CROss TRAINING

FunXtional Cross Training (FXT) is hét revolutionaire trainingsprogramma dat sporten spannend, uitdagend, motiverend en vooral leuk maakt voor iedereen! We geven de workout in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers, waarbij we stimuleren om op een natuurlijke manier te bewegen. Deze training is voor alle leeftijden en niveaus, en dus heel toegankelijk.

Na afloop van je training kun je heerlijk loungen in onze coffee corner. Kom tot rust en herstel. Onder het genot van gratis koffie, cappuccino, espresso, chocomel of thee. Maak een praatje, pak een genietmomentje samen of alleen.

AREA 6: OPEN AIR GYM
Onze unieke open air gym is geopend van 1 april tot 1 oktober. Geef je de voorkeur aan buiten sporten, dan is deze plek "the place to be".

AREA 5: ROOM OF SPIRIT
Voor liefhebbers van onze groepslessen is de "room of spirit" de geschikte plek. Zoek jefavoriete lessen uit in ons groepslesrooster. Voor ieder wat wils. Van actief tot relax. Door de mooie verlichting voel je de sfeer als nooit tevoren.

AREA 4: MAINSTAGE
Een toegankelijke ruimte voor iedereen, ongeacht je startpunt. Cardio of fitness? Het kan allemaal in deze area. Fitnessprogramma's op alle niveaus en natuurlijk deskundige begeleiding en advies. Leuke muziek, die je tijdens het sporten nog meer motiveert. Die stap voorwaarts. Onze geheel aangepaste led lichten brengen je in de juiste sferen.

AREA 3: THE CAGE
Rumble, Functionele Cross Training (FXT), High Intensity Interval Training (HIIT) en Buikspierkwartiertje (ABS). Al deze workouts zijn divers en voor iedereen toegankelijk. Kies je favoriete training en daag jezelf uit in deze "cage".

AREA 2: POWERHOUSE 
Toe aan the next level? Deze ruimte is een echte aanrader voor iedereen die met free weightgewichten wil trainen en het maximale uit zichzelf wil halen. Kortom: een omgeving met POWER! Hier ga je nog dagenlang plezier van hebben.